Aardappelmarkt+volledig+in+balans
Nieuws
© Haijo Dodde

Aardappelmarkt volledig in balans

Al een week of drie balanceert de aardappeltermijnmarkt tussen het niveau van 30 en 31,50 euro per 100 kilo.

Beursmakelaar De Vries & Westermann constateert dat de aardappelmarkt in balans is. Alle informatie over de tegenvallende oogstverwachtingen zijn in de huidige termijnnotering verwerkt. Het wachten is volgens de makelaar op nieuwe impulsen om de markt in beweging te krijgen.

Woensdag zakte de termijnnotering van EEX op fritesaardappelen voor levering in april 2019 beneden het niveau van 31 euro per 100 kilo. Er worden niet overdreven veel contracten op termijn verhandeld.

Fysieke markt

Ook op de fysieke aardappelmarkt zit er betrekkelijk weinig beweging in de noteringen. In België noteren PCA/Fiwap en Belgapom alle fritesaardappelen op 25 tot 27 euro per 100 kilo. PotatoNL verhoogde gisteren de notering voor fritesaardappelen van categorie I met 0,50 euro tot gemiddeld 27,50 euro. Voor categorie II ofwel de grondstof voor kleinschalige verwerking was er geen notering vanwege een tekort aan transacties.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 11°
  40 %
Meer weer