Nieuwe+stap+in+internationale+afstemming+stalemissie
Nieuws
© Twan Wiermans

Nieuwe stap in internationale afstemming stalemissie

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven maakt werk van internationale samenwerking met als doel tot een internationale markt voor agrarische milieutechnologieën en stalsystemen te komen.

Voor dit doel werken wetenschappers en bedrijfsleven uit Denemarken, Duitsland en Nederland samen, onder de naam VERA.

Het Duitse secretariaat heeft in de afgelopen maanden een herziening van de belangrijkste testprotocollen afgerond, waaronder die voor stalemissies. Publicatie volgt deze maand, meldde de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat deze week tijdens een kort plenair Tweede Kamer debat dinsdag 4 september. CDA Tweede Kamerlid Jaco Geurts stelde hierover vragen.

Uniforme testmethodiek
Van Veldhoven: ‘De herziene testprotocollen vormen dan weer de basis voor een uniforme testmethodiek, die weer de basis is voor de verificatie binnen VERA. Een exacte planning is natuurlijk lastig, omdat het om internationale afstemming gaat. Maar onze inzet is er natuurlijk op gericht om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer