Omzet+Bayer+stijgt+met+8%2C5+procent
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Omzet Bayer stijgt met 8,5 procent

De omzet van het Bayer-concern komt in het tweede kwartaal van 2018 uit op 9,48 miljard euro. Dat is 8,5 procent hoger dan vorig jaar in hetzelfde kwartaal.

Monsanto vanaf 7 juni volledig onderdeel uit van het Bayer-concern. De financiële resultaten die betrekking hebben op het portfolio van Monsanto zijn vanaf die datum dan ook meegenomen in de kwartaalcijfers. In een persbericht met de publicatie van de kwartaalcijfers spreekt Bayer over een succesvolle afronding van de grootste overname uit de geschiedenis van het Duitse chemieconcern.

De grotere omzet resulteert ook in een stijging van de brutowinst met 3,9 procent tot 2,33 miljard euro. Vanwege de extra kosten die horen bij de overname van Monsanto daalde het bedrijfsresultaat wel tot 1,35 miljard euro (-7,7 procent). De netto-winst ten opzichte van het tweede kwartaal in 2017 daalde van 1,22 miljard euro tot 799 miljoen euro.

Crop Science

Volgens Bayer leverde met name Crop Science een belangrijk bijdrage aan de positieve omzetcijfers. De omzet van deze business-unit steeg met 21,4 procent tot 3,01 miljard euro. Hierin is een bijdrage uit het Monsanto-portfolio meegenomen van 543 miljoen euro. Ook zorgde het pakket dat vanwege de overname is verkocht aan BASF in het tweede kwartaal nog voor een omzet van 468 miljoen euro.

Mede dankzij de overname van Monsanto verdubbelde de brutowinst van Bayer Crop Science tot 631 miljoen euro. Bayer stelt in het persbericht dat vooral de verkoop van landbouwzaden en de verkoop van producten en diensten in Noord- en Zuid-Amerika een stimulans heeft gekregen door het samenvoegen van beide chemische concerns.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
Meer weer