Lager+resultaat+eerste+kwartaal+Bayer+Crop+Science
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Lager resultaat eerste kwartaal Bayer Crop Science

De omzet van de divisie Crop Science van het Duitse chemiebedrijf Bayer bedroeg over het eerste kwartaal van dit jaar 2,861 miljard euro.

Gecorrigeerd voor wisselkoersen en verschuivingen in het portfolio is de omzet daarmee vergelijkbaar aan de omzet in de eerste drie maanden van vorig jaar. De omzet groeide in drie van de vier regio's en daalde in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

In Azië en de Pacific boekte Bayer Crop Science 10,4 procent meer omzet en in Latijns Amerika 4,8 procent. Het bedrijfsresultaat viel met 6,5 procent terug naar 1,042 miljard euro. Gecorrigeerd voor wijzigingen in wisselkoersen bedraagt de daling 2,6 procent.

Insecticiden

Bayer Crop Science meldt een groei van 8 procent bij de verkopen van insecticiden en 12,9 procent bij de producten voor zaaizaadbehandeling. In zaaizaden en bestrijdingsmiddelen die Bayer buiten de landbouw afzet, nam de omzet met 14,3 procent af.

Ook de verkopen van zaaizaden, groentezaden, onkruidbestrijdingsmiddelen en schimmelbestrijders waren lager dan in het eerste kwartaal van 2017.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer