Monsanto+gaat+na+fusie+verder+als+Bayer
Nieuws
© Haijo Dodde

Monsanto gaat na fusie verder als Bayer

Na de overname van chemieconcern Monsanto door branchegenoot Bayer zal de nieuwe onderneming verder gaan onder de naam Bayer.

In een persbericht vanwege de afronding van de overname meldt Bayer dat de fusiepartij de naam Bayer behoudt en dat Monsanto daardoor zal verdwijnen als bedrijfsnaam. De producten van Monsanto die meegaan in de overname houden wel hun eigen productnamen.

Na verwachting van beide fusiepartners wordt de overname van Monsanto door Bayer deze week nog afgerond. Onlangs hebben ook de Amerikaanse mededingingsautoriteiten hun fiat gegeven aan het samengaan van beide grote agrochemische bedrijven. Met de overname is uiteindelijk een bedrag gemoeid van omgerekend bijna 54 miljard euro.

Overdracht pakket middelen

De werkelijke integratie van Monsanto in de organisatie van Bayer kan pas plaatsvinden als de overdracht van een pakket middelen aan BASF is afgerond. Dit betreffen middelen van Bayer en Monsanto die vanwege mededingingsoverwegingen moeten worden afgestoten. Dit proces kan nog zo'n twee maanden in beslag nemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
Meer weer