BASF+haalt+groentezaadbedrijf+Bayer+binnen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

BASF haalt groentezaadbedrijf Bayer binnen

BASF rond donderdag de overname van Bayer's groentezaadbedrijf Nunhems af. Daarmee haalt BASF 24 gewassen en ongeveer 2.600 variëteiten in huis.

Verder omvat het sterke veredelings– en onderzoekstechnieken met meer dan honderd veredelingsprogramma's in meer dan vijftien gewassen. De groentezaden business is breed vertegenwoordigd in Nederland.

De toevoeging van de groentezaden business verbetert BASF's wereldwijde aanbod voor boeren en tuinders. Het versterkt BASF's zadenplatform en complementeert het recentelijk uitgebreide Agricultural Solutions portfolio dat bestaat uit: zaden, traits, chemische en biologische gewasbescherming, bodemverbeteraars, plantgezondheid, ongediertebestrijding en digital farming.

Met deze transactie rondt BASF de overname af van een omvangrijk aantal activiteiten en bedrijfsonderdelen, met een gecombineerde omzet van 2,2 miljard euro in 2017, die Bayer moest desinvesteren in het kader van de overname van Monsanto.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 10°
  30 %
Meer weer