De lekkerste van Overijssel

In Zwolle is bekend gemaakt welk streekproduct zich dit jaar het lekkerste van Overijssels mag noemen.

Van de 40 kandidaten bleven er na de voorrondes nog 10 streekproducenten over die zich presenteerden aan een vakjury en het publiek.

In de vakjury zat onder meer Corine Holtmaat van het digitale platform Hallo Boer. Dit initiatief is in augustus van start gegaan. Hallo Boer wil volgens Holtmaat vooral streekproducten dichter bij de consument brengen: ‘Wij hebben als missie meer lokale producten op de kaart te zetten en de keten te verkorten. Zowel bij de consument als in de horeca is er steeds meer aandacht voor waar ons voedsel vandaan komt en hoe het is geproduceerd.'

Hallo Boer is in Overijsel van start gegaan maar dat is volgens Corine Holtmaat nog maar het begin: ‘We zijn momenteel bezig om te kijken hoe we dit over andere provincies kunnen uitrollen. En als je vandaag kijkt naar de kwaliteit van de producten en het enthousiasme van de producenten, dan kun je alleen maar positief naar de toekomst van de streekproducten kijken.'

Winnares Annet ten Velde van Veldhoeve Kip
Winnares Annet ten Velde van Veldhoeve Kip © René Eijsink

De vakjury had de moeilijke taak om uit een erg divers aanbod van producten de lekkerste te kiezen. Winnaar werd uiteindelijk Veldhoeve Kip uit Albergen. Bij dit bedrijf wordt het typische streekras, de Twentse Blauwe, gefokt en verwerkt tot een gezond, traceerbaar en smaakvol stukje kip.

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer