Lekkere+Limburgse+lef%2C+emotie+en+food+in+Mokum
Nieuws
© Eigen foto Drops

Lekkere Limburgse lef, emotie en food in Mokum

Het Limburgse streekproduct verdient alle lof, volgens een achttal (onder andere agrarische) ondernemers uit Peel en Maas. De ondernemers togen vorig jaar naar Amsterdam om het product te promoten. 'Limburgs Lekker in Amsterdam' was een succes en beleeft maandag 18 juni van 14 tot 20 uur zijn tweede editie.

Ondernemers met lef dus, onder wie een aantal LLTB-leden die zich toepasselijk hebben verenigd in Limburg LEF. Dat staat voor 'Liefde, Emotie, Food'. Bedrijven van vooruitstrevende ondernemers met gevoel voor marketing.

Ondersteund door Rabobank Peel, Maas en Leudal en de gemeente Peel en Maas, prijzen de ondernemers het Limburgse streekproduct daar aan waar ze er misschien nog nooit van hebben gehoord. Enkele honderden horecaondernemers, speciaalzaken en hun leveranciers worden uitgenodigd en gefêteerd op een gehuurde locatie in het centrum van Amsterdam.

Op de kaart zetten

Erik Boonekamp is namens Teboza bij de voorbereidingen betrokken, waarvoor marketingcommunicatiebureau Drops uit Panningen de kar trekt. 'Het gaat ons erom onze foodgerelateerde producten op de kaart te zetten buiten Limburg', zegt hij.

'Vorig jaar zijn we klein begonnen, maar was het event toch al heel succesvol. Dit jaar worden meer relaties uitgenodigd. De Limburgse streekproducten die we promoten kunnen van alles zijn. Van asperges tot bier, vlaaien, bessen en fruitbomen. Zo divers mogelijk dus.'

Mes en vork

De locatie waar al dat Limburgse lekkers wordt uitgestald is bij een zakenpartner van Lindeboom, brouwerij Prael Houthavens. Die is gelegen aan een van de oude binnenhavens van de stad en voorzien van een enorm terras. Het is de ideale setting voor wat LEF voor ogen staat. Vorig jaar werd de locatie nog gedeeltelijk gehuurd, maar dit jaar helemaal.

Met een creatieve uitnodiging, voorzien van mes en vork, zijn de genodigden vooraf al lekker gemaakt om aan dit stukje Limburg in de hoofdstad een bezoekje te brengen. De link met food is dus gelegd en de verdere invulling daarvan wordt aan de catering van Ria Joosten overgelaten. Special guest dit jaar is overigens de populaire boer Frans uit het tv-programma 'Boer zoekt vrouw'.

Superinitiatief

Corine Fleuren van Minitree kweekt kleine fruitboompjes voor met name de particuliere markt. Zij vindt het een 'superinitiatief'. 'Fantastisch om dit met deze groep te mogen doen. Je leert elkaar nu ook eens op een ander vlak kennen. Wij laten in Amsterdam met onze minifruitboompjes zien hoe makkelijk het is om zelf fruit te kweken in je eigen tuin of ruimte', zegt ze.

'De reacties van de bezoekers waren vorig jaar al heel positief. Wij brengen op deze manier een stukje Limburg naar de Randstad, waardoor de mensen daar ontdekken wat voor lekkers Limburg te bieden heeft.' Zie het Facebook-event voor meer informatie.

Limburg LEF
‘Limburgs Lekker in Amsterdam’ is het podium waarop Limburg LEF bourgondisch Limburg in Amsterdam presenteert. Met dit event willen acht ondernemers uit Peel en Maas al het moois uit Limburg op foodgebied onder de aandacht brengen van de Randstad. Het betreft Lindeboom Bierbrouwerij uit Neer, varkensvleesconcept Ruyghveen uit Panningen, de Fruitboerderij uit Baarlo, aspergeteler Teboza uit Helden, Herefords Slagerij uit Kessel, escargotskwekerij ’t Slakkenhuys uit Ospel, Ria Joosten Catering & Evenementen uit Neer en appelboomkwekerij Minitree uit Baarlo. Zij zijn trots op hun Limburgse roots en geloven in de smaak van hun producten. Zij willen zichzelf en zeker ook hun hardwerkende collega’s in Peel en Maas in de Randstad positioneren als dé foodregio van Limburg.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer