Schouten+bezoekt+boer%2C+maar+belooft+niets
Nieuws
© Archief

Schouten bezoekt boer, maar belooft niets

Minister Carola Schouten van LNV heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het akkerbouwbedrijf van Dirk Jan Beuling in 1e Exloërmond. Ze bezocht het bedrijf om de effecten van de droogte met eigen ogen te aanschouwen, maar deed geen toezeggingen voor compensatie.

Schouten nam kennis van de ervaring van Beuling en bekeek zijn gewassen. Beuling liet de minster onder meer de verschillen zien tussen niet- en wel beregende aardappelen en bieten. Schouten deed geen nieuwe toezeggingen voor steunmaatregelen. Ze laat het bij de maatregelen die donderdag bekend zijn gemaakt.

'Vandaag heb ik gezien wat de droogte doet met het gewas van de boer', meldde Schouten na afloop. 'Naast de maatregelen die we hebben genomen om de schade voor de boeren te verzachten, moeten we met elkaar in gesprek hoe we in de toekomst omgaan met extreme weersomstandigheden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer