Dwangsom+ministerie+vanwege+uitblijven+reactie+fosfaatrechten
Nieuws
© Wikipedia

Dwangsom ministerie vanwege uitblijven reactie fosfaatrechten

Vanwege het te laat versturen van een beschikking aan een boer, moet het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een dwangsom betalen van 1.260 euro. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald.

De ondernemer verzocht op 6 februari om een beslissing te nemen over de fosfaatrechten. Omdat die op 24 mei nog niet binnen was, werd het ministerie in gebreke gesteld. Omdat ook hierop een reactie uitbleef, eiste deze een dwangsom om de zaak in beweging te krijgen.

Daarbij eist de ondernemer een dwangsom van 5.000 euro per week. Er wordt nog altijd op een beschikking gewacht. Volgens het College van Beroep voor het bedrijfsleven is echter de maximale dwangsom 1.260 euro, voor een periode van 42 dagen. Wel zal het college bepalen dat het ministerie van LNV binnen twee weken alsnog beslist, met een dwangsom van 100 euro per dag en een maximale dwangsom van 15.000 euro.

Beweeg door de tijdlijn met uw muis of de pijlen op uw toetsenbord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
Meer weer