Druiventeler verwacht goed wijnjaar

Veel boeren kijken momenteel machteloos toe hoe hun gewassen verdrogen op het land. De wijnranken bij de Nederlandse druiventelers staan er echter prima bij en de opbrengst lijkt erg goed te worden.

De druiventelers zijn momenteel druk met het snoeien van hun snelgroeiende druiven. Wijnboer Peter Pels uit Havelte verwijdert alle druiven, waarvan hij inschat dat ze niet meer tot volle groei komen. Het gaat hierbij veelal om de 'schouders van de tros'.

Of 2018 ook daadwerkelijk een goed wijnjaar wordt, valt volgens Pels nog te bezien. 'Een enkele hagelbui kan grote gevolgen hebben voor de wijnoogst. Ik ben pas tevreden als de wijn ook echt daadwerkelijk in de fles zit. En smaakt natuurlijk.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  15° / 9°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
 • Maandag
  12° / 8°
  20 %
Meer weer