Geurts wil snelle reactie Schouten op crisispakket

LNV-minister Carola Schouten moet snel reageren op de LTO-voorstellen voor een crisisaanpak in de agrarische sector. Dat vindt CDA-Kamerlid en landbouwwoordvoerder Jaco Geurts.

Geurts+wil+snelle+reactie+Schouten+op+crisispakket
© DIRK HOL

LTO presenteerde dinsdag 31 juli een lijst met technische en economische crisismaatregelen die nodig zijn nu de voortdurende droogte, in april en mei voorafgegaan door overvloedige regenval, steeds meer schade aanricht. Voor een belangrijk deel van die maatregelen is de overheid aan zet.

'Het CDA vindt dat minister Schouten serieus moet bekijken welke maatregelen op korte termijn passend zijn. Ik zie ook bewegingen in andere EU-landen. Het kan niet zo zijn dat het gelijke speelveld verder onder druk komt te staan', zegt Geurts.

Naast de maatregelen op korte termijn, moet volgens het CDA de brede weersverzekering aantrekkelijker worden gemaakt. 'Bijvoorbeeld door verlaging van het eigen risico en de assurantiebelasting.'

Respect voor boeren

'Omdat boeren die zorgen voor ons voedsel relatief kleine marktpartijen zijn en afhankelijk zijn van weersomstandigheden, moet de minister actie ondernemen', aldus Geurts. 'Ik heb ongelooflijk veel respect voor onze boeren, tuinders en fruittelers die extra hard moeten werken onder deze zware omstandigheden en soms met wanhoop moeten toezien hoe hun gewassen verpieteren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer