Boeren+in+Noordwaard+mogen+weer+beregenen
Nieuws
© Dirk Hol

Boeren in Noordwaard mogen weer beregenen

Waterschap Rivierenland heeft het beregeningsverbod voor het gebied De Noordwaard bij Werkendam tot nader order opgeheven.

Dit komt doordat de Noordwaard een gebied is met een heel eigen karakteristiek. Er zijn zeven op zichzelf staande polders zonder kleine vertakkingen in het watersysteem. Per polder zijn er slechts een à twee grondeigenaren. Het water kan er dus goed worden verdeeld.

Bovendien is in de omgeving van de Noordwaard veel water beschikbaar dat gemakkelijk in het gebied kan worden ingelaten. Anders dan in de rest van het rivierengebied is het in deze polders mogelijk om met het beschikbare water zo alle gebruikers te bereiken.

Opstuwing

Volgens Rivierenland gaat het om een voorlopige opheffing van het beregeningsverbod. 'Als de omstandigheden wijzigen, bijvoorbeeld wanneer door wind of opstuwing een veranderende rivierstand optreedt, kan de opheffing worden heroverwogen', waarschuwt Erik Riemersma van Rivierenland.

Voor de rest van het beheergebied van Waterschap Rivierenland blijft het beregeningsverbod (tussen 9 en 18 uur) ongewijzigd van kracht.

Onderstaande kaart toont de beregeningsverboden die tot nu toe zijn ingesteld (voor het laatst bijgewerkt op 31 juli).

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  25° / 12°
  10 %
Meer weer