Rijnland+praat+kwekers+bij+over+droogte
Nieuws
© Koen van Wijk

Rijnland praat kwekers bij over droogte

Het Hoogheemraadschap van Rijnland informeert boeren en tuinders aanstaande donderdagmiddag in Leiden over de maatregelen rond de extreme droogte.

De openbare informatiebijeenkomst over de droogte is gericht aan leden van LTO Noord en KAVB en aan de natuurorganisaties Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Rijnland geeft een toelichting op de droogtemaatregelen die het al neemt om het waterpeil op orde te houden en op eventuele maatregelen die nog volgen. Omdat het voorlopig droog en warm blijft, kijkt Rijnland ook naar een mogelijk onttrekkingsverbod voor beregening en inundatie.

Droogtedeskundige

Hoogheemraad Sjaak Langeslag en droogtedeskundige René van der Zwan geven tijdens deze informatiebijeenkomst inzicht in de huidige stand van zaken.

Het neerslagtekort in het noordelijk deel van het beheergebied, waaronder de Duin- en Bollenstreek, is op sommige locaties opgelopen tot 220 millimeter. Dat blijkt uit de laatste rapportage van de Zomermonitor van Rijnland.

Boskoop

In Boskoop en omgeving, in samenwerking met de Greenport Boskoop, zijn kwekers opgeroepen hun regenwaterbassins te vullen met zoet oppervlaktewater, voor het geval de
zoetwatervoorziening onder druk komt te staan.

De bijeenkomst van Rijnland wordt gehouden in het hoofdkantoor van Rijnland aan de Archimedesweg 1 in Leiden en start om 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Weer

 • Dinsdag
  34° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer