Overlastvergoeding+voor+aardbevingsschade
Nieuws
© Geert Job Sevink

Overlastvergoeding voor aardbevingsschade

Mensen met erkende schade door aardbevingen in Groningen hebben recht op een overlastvergoeding van tenminste 250 euro. Dat heeft de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen besloten.

Bij meer dan 10.000 euro mijnbouwschade is dat 500 euro. Vergoed wordt bijvoorbeeld het thuisblijven tijdens de schadeopname en het schadeherstel en de schoonmaakkosten na het herstel van de schade. Hiervoor zijn standaardbedragen vastgesteld. Voor schoonmaken staat een vergoeding van 150 euro.

Voor een deel van de bijkomende kosten kan meer vergoeding worden aangevraagd. Bonnetjes en facturen hoeven daarbij niet vooraf toegestuurd worden, maar tot zes na maanden de aanvraag worden bewaard. De commissie controleert steekproefsgewijs.

Mensen kunnen de vergoeding vanaf vandaag aanvragen. Bijkomende kosten kunnen altijd later nog worden aangevraagd. De overlastvergoeding is er alleen voor schades die zijn ingediend na 31 maart 2017 en niet voor de zesduizend oude schadegevallen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer