Boeren teleurgesteld over vertrek Hans Alders

Boeren reageren teleurgesteld op het vertrek van Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders. 'Het leidt tot boosheid. Boeren zijn afhankelijk van een consistent bestuur. Dit gekrakeel is dan ook heel slecht', stelt LTO Noord regio Noord-bestuurder Alma den Hertog.

Boeren+teleurgesteld+over+vertrek+Hans+Alders
© Dirk Hol

Alders maakte woensdagmiddag in een brief naar minister Eric Wiebes (EZK) bekend op te stappen als Nationaal Coördinator Groningen. Volgens Alders verschillen de visies op onder andere het versterken van woningen van hem en Wiebes zo dat hij niet verder kan als Nationaal Coördinator Groningen.

• Lees ook: Alders stapt op als Nationaal Coördinator Groningen

Den Hertog spreekt van een 'ontluisterende brief waaruit machteloosheid blijkt'. 'Het geeft een kijkje achter de schermen. Tussen de regels door staat er nog wel wat. Alders heeft zich al lange tijd niet goed gevoeld in de positie waarin hij zat.'

Stinkende best

Volgens Den Hertog heeft Alders erg geprobeerd om de verbindende factor te zijn. 'Hij heeft zijn stinkende best gedaan om zaken voor elkaar te krijgen.'

Dat is ook de mening van Nely Schutte die namens LTO Noord in het Groninger Gasberaad zit. Hoewel ze het jammer vindt dat Alders vertrekt, snapt ze ook wel dat hij opstapt. 'Dit is toch niet werkbaar zo? Wiebes heeft Alders helemaal gepasseerd en zijn functie uitgehold.'

Consequenties

Wat voor consequenties het vertrek van Alders heeft, is nog afwachten volgens het tweetal. 'Dat kunnen we nog niet overzien.' Den Hertog benadrukt met klem dat LTO Noord 'onverkort' doorgaat met aandacht vragen voor onder andere het oplossen van complexe schades. 'Er moet rap een goed aanbod komen. Dat verandert niet.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer