Frank+van+der+Jagt+wint+LTO+Noord%2Dscriptieprijs+2018
Nieuws
© Foto: Inholland Hogeschool

Frank van der Jagt wint LTO Noord-scriptieprijs 2018

Frank van der Jagt, student van Hogeschool Inholland Delft, is de winnaar van de LTO Noord/KNLC-scriptieprijs 2018. De student Food Commerce and Technology deed onderzoek naar de sensorische kwaliteitsverbetering van sushirijst.

Volgens het juryrapport heeft Van der Jagt gewonnen omdat zijn scriptie de combinatie is van erg ingewikkeld en goed beschreven onderzoek met een hoge waarde voor de opdrachtgever. Het onderzoeksverslag raakt een zeer actueel thema: het beperken van voedselverspilling door het verbeteren van de kwaliteit van gekookte rijst.

Aanmoedigingsprijzen

Dit jaar zijn twee aanmoedigingsprijzen uitgereikt. Ze gaan naar Lingjie Huang, student Horticulture & Agribusiness, en naar Lisa de Wit, student Food Commerce and Technology. De scriptie van Huang gaat over Organic 'Forgotten' Chinese Vegetables en slaat daarmee mogelijk een brug tussen twee voedseltradities.

Met haar onderzoek 'Reducing off-flavor intensity in seaweed bread' beschrijft De Wit tot in detail hoe zeewier een ingrediënt kan worden voor brood en daarmee een mogelijke grote toepassing opent voor een nieuwe voedselbron uit de zee.

Toekomstgericht

'Dit jaar zijn het de voedsel gerelateerde prijswinnaars die met de eer strijken, maar dat is toeval. Het benadrukt wel de toekomstgerichte oriëntatie van deze Inholland-studenten', aldus LTO Noord-bestuurder Nico Verduijn die de prijzen uitreikte.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer