CNC+wordt+leverancier+van+myceliummaterialen
Nieuws
© CNC Exotic Mushrooms

CNC wordt leverancier van myceliummaterialen

CNC Exotic Mushrooms gaat in de Europese Unie (EU) de gepatenteerde myceliummaterialen van Ecovative Design produceren en distribueren. Daarvoor is de Nederlandse onderneming een partnerschap aangegaan met het bedrijf in de Verenigde Staten.

Mycelium is het netwerk van draden waaruit paddenstoelen groeien. Ecovative gebruikt een myceliumbioproductieplatform om milieuvriendelijke materialen te laten groeien. Deze worden vervolgens gebruikt in een groot aantal producten, van composteerbare verpakkingen tot aan materialen voor meubels, akoestische wandplaten en isolatiematerialen, en voor het herstel van moeras en landschap.

Het partnerschap met het Amerikaanse bedrijf ondersteunt volgens CNC Exotic Mushrooms het groeiende ecosysteem van myceliumproducten in de EU. Ecovative heeft zijn oog op CNC laten vallen omdat het bedrijf al verstand heeft van het groeien van mycelium en omdat het beschikt over een distributienetwerk. 'Door samen te werken met CNC kunnen we een veilige en gecertificeerde bron van myceliummateriaal waarborgen', zegt algemeen directeur Eben Bayer van Ecovative.

Verantwoorde groei

Volgens algemeen directeur Bert Rademakers van CNC Exotic Mushrooms is de samenwerking met Ecovative een interessante kans voor CNC. 'We zijn gespecialiseerd in exotische paddenstoelen. Met myceliummaterialen produceren groeien we op een verantwoorde manier. Onze productiefaciliteiten zijn goed geschikt voor het produceren met de Ecovative-methode.'

CNC, opgericht in 1953 door Nederlandse champignontelers, is Europa's grootste leverancier van substraten voor de paddenstoelenteelt. Het bedrijf heeft vijf werkmaatschappijen en acht locaties in Nederland en Polen, de twee grootste champignonproducerende landen in Europa en verkoopt aan meer dan dertig landen. CNC Exotic Mushrooms is de werkmaatschappij die exotische paddenstoelensubstraten (teeltpakketten) produceert en verkoopt. Deze productiemethode is vergelijkbaar met myceliummaterialen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer