Nieuwe compostfabriek CNC start in najaar

Champignonbedrijf CNC verwacht de nieuwe compostfabriek in Milsbeek dit najaar in gebruik te nemen. Dat staat in het jaarverslag van het bedrijf.

Nieuwe+compostfabriek+CNC+start+in+najaar
© Nieuwe Oogst

CNC investeert 22 miljoen euro in de nieuwe fabriek, waarmee de coöperatieve onderneming jaarlijks enkele miljoenen euro verwacht te besparen door de concentratie van de productie. Verder zegt het bedrijf betere compost te kunnen maken in Milsbeek. Ook wordt op jaarbasis 3 miljoen euro op transportkosten bespaard doordat de fabriek in Milsbeek zelfvoorzienend wordt. De nieuwe productielocatie biedt aan twaalf mensen werk.

Verkoop Lutèce

De investering in in de compostfabriek volgde na een strategiewijziging bij CNC. In het voorjaar van 2016 verkocht CNC champignonproducent Lutèce aan Greenyard Foods. Door deze stap concentreert de coöperatie zich op de productie van substraten en grondstoffen voor paddenstoelentelers.

In 2016 is de omzet van CNC gedaald van 201 miljoen euro naar 89 miljoen euro. Deze daling is vooral veroorzaakt door de verkoop van het Lutèce. Als de omzet van Lutèce buiten beschouwing blijft, kromp de omzet van 91 miljoen naar 89 miljoen euro. Dit kwam door een lager verkoopvolume van doorgroeide compost.

Hogere winst

Het bedrijfsresultaat steeg van 5,1 miljoen naar 6,8 miljoen euro. De winst klom van 0,8 miljoen naar 2,5 miljoen, blijkt uit het jaarverslag. De solvabiliteit kwam in 2016 weer ruim boven de gewenste 30 procent uit.

Door de strategiewijziging bestaat CNC nog uit vijf bedrijven: Amco, CNC Exotic Mushrooms, CNC Grondstoffen, CNC Quality Products en Holpol Compost. De laatste twee zijn in Polen actief. De bouw van de fabriek in Milsbeek startte in mei 2016.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer