Aanleg+noodbrug+Gramsbergen+gestart
Nieuws
© waterschap Vechtstromen

Aanleg noodbrug Gramsbergen gestart

Waterschap Vechtstromen is begonnen met de plaatsing van een noodbrug over het Afwateringskanaal bij Gramsbergen. Die noodbrug wordt de tijdelijke vervanging van de Kieftbrug voor lokaal verkeer.

Waarschijnlijk is de brug deze week beschikbaar voor verkeer. Daarnaast krijgen de Teunisbrug en Beenenbrug groot onderhoud en wordt over de dijk tussen de Beltmansbrug naar de Teunisbrug een noodweg met rijplaten gecreëerd. Die noodweg is alleen toegankelijk voor agrariërs uit De Meene met een vergunning.

De Kieftbrug (De Haandrik) en de Beltmansbrug (Anerweerdweg) over het Afwateringskanaal bij Gramsbergen zijn sinds 18 april afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Uit inspecties bleek dat de wapening in het beton van de bruggen dusdanig is aangetast dat de veiligheid niet gewaarborgd kon worden.

Omrijden

Op 19 juni sprak bestuurder Ria Broeze van waterschap Vechtstromen met de direct omwonenden. 'Het is mooi dat de noodvoorzieningen snel klaar zijn, zodat agrariërs en andere gebruikers van de brug niet meer hoeven om te rijden.'

Volgens Broeze wordt een groot deel van de omgeving van het kanaal bij Gramsbergen met de noodbrug en de tijdelijke weg weer goed bereikbaar. 'Daarnaast wordt samen met de gemeente Hardenberg gewerkt aan een definitieve oplossing en de vervanging van beide bruggen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 16°
  70 %
Meer weer