Afsluiting bruggen Gramsbergen zorgt voor onrust

Het plotseling afsluiten van de Kieftbrug en de Beltmansbrug bij Gramsbergen, heeft voor onrust gezorgd onder boeren. Net aan het begin van het weideseizoen moet een tiental boeren de komende tijd flink omrijden.

Afsluiting+bruggen+Gramsbergen+zorgt+voor+onrust
© Tweeluik Fotografie Fred Roest

Tijdens een reguliere inspectie constateerde een bouwkundig adviesbureau vorige week woensdag gebreken aan de betonconstructie van de twee bruggen, eigendom van waterschap Vechtstromen. Die waren zodanig dat ze dezelfde dag nog zijn afgesloten voor zwaarder verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de bruggen nog wel gebruiken.

Woensdag hebben bouwkundigen rapport uitgebracht aan het waterschap. De bruggen zijn aangetast door betonrot. Hoe lang de afsluiting gaat duren, is nog niet bepaald. 'Er liggen meerdere scenario's hoe we door kunnen gaan', zegt woordvoerder Rob Spit van het waterschap. De keuze is dan repareren of de bruggen (deels) vervangen.

Omrijden

Al met al is het hoogst ongelukkig, stelt veehouder Henk Waterink uit Anevelde vast. 'De veiligheid staat voorop, maar nu worden boeren flink gedupeerd. Een moet zelfs 25 kilometer omrijden, een andere kon tijdens het mest uitrijden opeens niet meer terug naar zijn bedrijf.'

Uit het inspectierapport blijkt dat de betonkwaliteit in de afgelopen winterperiode sterk is verslechterd ten opzichte van eerdere inspecties in 2017. Het verbaast Waterink. 'Vorig jaar was er niks aan de hand, nu zijn de bruggen opeens afgedankt. Dan heeft er toch iemand zitten te slapen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer