Sietsma+waarnemend+Nationaal+Co%C3%B6rdinator+Groningen
Nieuws
© Geert Job Sevink

Sietsma waarnemend Nationaal Coördinator Groningen

Herman Sietsma is sinds woensdag waarnemend Nationaal Coördinator Groningen. Hij volgt Hans Alders op die onlangs opstapte nadat hij geen vertrouwen meer had in de samenwerking met minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

De waarnemend Nationaal Coördinator Groningen geeft leiding aan de uitvoeringsorganisatie voor de versterkingsopgave met als doel de veiligheid en leefbaarheid voor Groningers te verbeteren.

Sietsma heeft daarnaast de taak om de organisatie van de NCG te begeleiden naar de nieuwe situatie waarin de NAM geen enkele rol meer heeft in de besluitvorming over de schadeafhandeling en de versterkingsoperatie.

Bestuurskundige

Sietsma heeft 45 jaar ervaring in het openbaar bestuur op lokaal, provinciaal en regionaal niveau, en hij heeft een achtergrond als jurist en bestuurskundige. In 2016 was Sietsma tijdelijk lid van de Eerste Kamer namens de ChristenUnie, naast zijn werk als interim-directeur bestuurder.

'In de volle wetenschap dat de uitdagingen groot zijn en de materie complex blijft, kijk ik uit naar nauwe samenwerking met alle betrokkenen. Van bestuurders tot maatschappelijke organisaties en iedereen die zich inzet voor de uitvoering, we zullen iedereen nodig hebben om de gewenste voortgang te boeken voor de veiligheid van de Groningers', geeft Sietsma in een reactie aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  32° / 15°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
Meer weer