Escaperoom in oude melkstal

Melkveehouders Henk Wesseldijk en Yolanda del Prado in Haaksbergen hebben een escaperoom geopend op hun boerenerf. Deelnemers moeten proberen te ontsnappen uit de oude melkstal.

Na de verhuizing naar de nieuwe melkstal werd niet meer omgekeken naar de oude stal. De ruimte lag daarom ook vol stof. Tot ze bedachten dat ze hier een escaperoom in konden maken. Daarbij hebben ze de oude stal zo veel mogelijk intact gehouden.

Volgens Yolanda del Prado moet de ruimte ook het boerenbedrijf proeven. 'We willen iets doen wat met koeienziekte te maken heeft. Dan ga je daar een puzzel omheen bedenken. En we willen iets doen wat met de melkstal te maken heeft. Dan ga je daar ook een puzzeltje omheen bedenken.'

Verhaal

Een Escaperoom heeft altijd een verhaal. Een persoon die je moet zoeken, een zoektocht naar een sleutel proberen te ontsnappen uit een psychiatrische inrichting. Bij het Hof te Langelo spookt het op het boerenerf. Volgens het verhaal rust er sinds tweehonderd jaar een vloek op het landgoed Hof te Langelo. Niemand durft de stal nog in en de melkproductie ligt helemaal stil. En dan ziet een knecht de duivel op het erf.

'En hij zegt ik ga met de duivel vechten. Ik ga die duivel uitbannen. Nou goed, dat schijnt hij gedaan te hebben. Alleen in ons verhaal is het dan zo, lijkt het dan zo dat die duivel uitbannen is, maar er gebeuren hier op het erf nog steeds rare dingen. En we hebben eigenlijk hulp van mensen nodig om die vloek die er lijkt te heersen, om die uit te bannen.'

Mysterie ontrafelen

De afgelopen weken hebben een aantal teams geprobeerd het mysterie te ontrafelen, maar het merendeel is het niet gelukt om binnen een uur uit de melkstal te ontsnappen. Sinds dinsdagavond is de escaperoom open voor het publiek. Of de groep heeft weten te ontsnappen is niet bekend.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  24° / 14°
  70 %
 • Maandag
  20° / 15°
  60 %
Meer weer