Suzanne+Ruesink+boerenambassadeur+Gelderland
Nieuws
© nieuwe oogst

Suzanne Ruesink boerenambassadeur Gelderland

Melkvee- en varkenshoudster Suzanne Ruesink uit Aalten is namens Team Agro NL benoemd tot boerenambassadeur van Gelderland. Zij is hiermee de eerste boerenambassadeur voor Team Agro NL in Nederland.

Voor Team Agro NL is de benoeming van Ruesink de aftrap voor een landelijke zoektocht naar boerenambassadeurs. Deze ambassadeurs worden ingezet om het verhaal van de Nederlandse boeren, tuinders telers en vissers uit te dragen. De benoeming werd tijdens de Farm & Countryfair in Aalten verricht door Femke Wiersma, bekend van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw.

Team Agro NL is opgericht door een aantal boeren en communicatiedeskundige Caroline van der Plas. Het initiatief is bedoeld om de krachten te bundelen voor promotie van de land- en tuinbouwsector. Volgens voorzitter Geertjan Kloosterboer bestaan er nog veel misverstanden en aannames over hoe boeren en tuinders voedsel produceren. ‘Het is aan de boeren en tuinders zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media.’

Ruesink is onder meer bestuurder bij het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK).

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 18°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer