LTO Nederland ondersteunt Nationaal Landbouwdebat

LTO Nederland ondersteunt de oproep van dagblad Trouw voor een Nationaal Landbouwdebat over de Staat van de Boer.

LTO+Nederland+ondersteunt+Nationaal+Landbouwdebat
© niels de vries


Dagblad Trouw is dinsdag gestart met een reeks artikelen genaamd De Staat van de Boer. De eerste editie is een uitkomst van een online enquête waar 2.287 boeren op hebben gereageerd.

• Lees ook: Boeren noemen vergroening oplossing voor platteland

LTO Nederland complimenteert Trouw met dit initiatief dat moet leiden tot een Nationaal Landbouwdebat en ondersteunt de aanzet hier toe. De belangenorganisatie is van mening dat dit debat gevoerd moet worden. Dit omdat de Nederlandse landbouw sterk is.

Verduurzaming

LTO Nederland herkent de wens van boeren om te verduurzamen maar weet ook dat de investeringen in verduurzaming lang niet altijd terug kunnen worden verdiend.

• Lees ook: Veel boeren zitten psychisch in de knel

Van de 2287 ondervraagden boeren voelt 90 procent zich niet vertegenwoordigd door de politiek. Ook in de landbouworganisaties herkent 80 procent zich niet meer, 90 procent vindt zelfs dat zij niet de juiste boodschap overbrengen.

Belangenbehartiging

Volgens LTO Nederlandis het meer dan ooit zaak dat de grootste belangenbehartiger van de agrarische sector de handschoen oppakt en ervoor zorgt dat de boer zich beter vertegenwoordigd voelt.

Volgens LTO is dat laatste de voornaamste reden voor de modernisering die momenteel wordt doorgevoerd. 'Om ervoor te zorgen dat de stem van de boer beter gehoord wordt en we met elkaar trots kunnen zijn op een sterke, duurzame en innovatieve agrarische sector', aldus LTO Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer