Aantal toelatingen Ctgb houdt gelijke tred

Het aantal door het Ctgb toegelaten, afgewezen en gewijzigde toepassingen verschilde niet significant van voorgaande jaren. Dat blijkt uit het jaarverslag van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

Aantal+toelatingen+Ctgb+houdt+gelijke+tred
© Han Reindsen

Het Ctgb heeft vorig jaar 184 besluiten genomen over aanvragen voor gewasbeschermingsmiddelen en 65 voor biociden. Van de aangevraagde toepassingen voor gewasbeschermingsmiddelen liet het college 83 procent toe en van de aangevraagde toepassingen voor biociden 84 procent.

De overige werden afgewezen of teruggetrokken door de aanvrager vanwege door het Ctgb geconstateerde risico's. Bij 59 en 33 procent zijn voor het besluit nog voorschriften aangescherpt, zodat consumenten en ook telers erop kunnen vertrouwen dat middelen die ze kopen en gebruiken veilig zijn.

Omzet

Het Ctgb had vorig jaar een omzet van ruim 19,7 miljoen euro en sloot 2017 af met een positief financieel resultaat van 45.000 euro. De organisatie stabiliseerde. De formatie raakte op orde en grote projecten zijn vrijwel afgerond.

Behalve door de discussie rond neonicotinoïden werd het maatschappelijk debat in 2017 gedomineerd door de op handen zijnde verlenging van glyfosaat en de kwestie rond fipronil.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer