Wereldproductie gerst stijgt bijna 2 procent

Voor seizoen 2018-2019 wordt een wereldgerstoogst verwacht van 148 miljoen ton. Dat is 2,6 miljoen ton meer dan de oogst van afgelopen seizoen.

Wereldproductie+gerst+stijgt+bijna+2+procent
© Nieuwe Oogst

Dit blijkt uit prognosecijfers van International Grains Council (IGC) in Londen. De Europese Unie is met 62,6 miljoen ton de grootste producent gerst, gevolgd door Rusland met 19,1 miljoen ton en Australië met 9,7 miljoen ton.

Met name in Canada zal het gerstareaal dit jaar vermoedelijk stijgen met zo'n 5 procent tot 2,5 miljoen hectare. De grootste importeur van gerst blijft Saudi-Arabië met 8 miljoen ton. China koopt ongeveer 7,6 miljoen ton gerst in het buitenland.

EU export op 11 miljoen ton

De Europese Unie exporteert de meeste gerst. De verkoop naar bestemmingen buiten de EU bedraagt 11 miljoen ton. Dit is inclusief 3,5 miljoen ton gerst in de vorm van mout. De exportvolumes voor gerst van Rusland en Oekraïne komen respectievelijk op 4,9 en 4,2 miljoen ton.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer