Duits actieplan moet wolf in toom houden

Terugkeer van de wolf is alleen mogelijk met acceptatie en regulering. Dat stelt een brede federatie van achttien verenigingen in Duitsland.

Duits+actieplan+moet+wolf+in+toom+houden
© Pixabay

De toenemende verspreiding van wolven in Duitsland leidt tot toenemende conflicten in plattelandsgebieden en stelt tegelijkertijd fundamentele vraagtekens bij het houden van grazende dieren.

Op een conferentie in Bremen van 6 tot 8 juni presenteert een brede coalitie van achttien landelijke verenigingen daarom een gezamenlijk Wolf-actieplan. De Deutscher Bauernverband en de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft maken deel uit van de coalitie.

Samen eisen de verenigingen van de milieuministers dat de menselijke bescherming duidelijk voorrang moet hebben op de verspreiding van de wolf in Duitsland en dat grazend vee over de hele linie mogelijk moet blijven.

Preventie

De verenigingen benadrukken dat de implementatie van maatregelen ter bescherming van grazend vee van groot belang is om schade door de wolf te voorkomen. Preventie kent echter ook grenzen. Een hek om elk perceel is economisch niet verantwoord en wordt sociaal niet geaccepteerd.

De coalitie gaat ervan uit dat er dit jaar een wolvenpopulatie van meer dan 1.000 dieren in Duitsland zal leven. Naar verwachting zal de populatie met meer dan 30 procent per jaar groeien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer