Wolf+doodt+schapen+bij+Friese+Boijl
Nieuws
© Europese Commissie

Wolf doodt schapen bij Friese Boijl

Een wolf heeft half april twee schapen in Boijl doodgebeten. Dat blijkt uit DNA-materiaal, meldt provincie Fryslân.

Er is afgelopen weekend melding gedaan van vier doodgebeten schapen bij De Knipe en vijf in Langezwaag. Mogelijk gaat het om een wolf. Van de dieren is DNA afgenomen. De resultaten van dit onderzoek worden over ongeveer een maand verwacht.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat er een wolf in Friesland is gesignaleerd. De provincie Fryslân heeft BIJ12-Faunafonds ingeschakeld om de schade af te handelen.

Wolvenprotocol

De provincie handelt volgens het wolvenprotocol dat de provincies gezamenlijk hebben opgesteld. De wolf is een beschermd dier. Vermoedelijk gaat het hier om een trekkende wolf die afkomstig is uit Duitsland. De wolven trekken door het landschap en zijn op zoek naar een nieuw territorium.

In december-januari is er ook al een wolf in de buurt van Friesland geweest. Die droeg een zender. De wolf bleek net voor Meppel in zuidelijke richting getrokken en heeft nu een plekje gevonden op een militair oefenterrein in België.

Beweeg door de tijdlijn met uw muis of de pijlen op uw toetsenbord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer