Explosieve+groei+ganzenstand+Oostvaardersplassen+dreigt
Nieuws
© DIRK HOL

Explosieve groei ganzenstand Oostvaardersplassen dreigt

Als er straks veel minder grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn, die ook nog eens in een kleiner gebied rondlopen, neemt het aantal ganzen explosief toe. Die angst leeft bij Provinciale Staten van Flevoland.

Die ganzen vreten het natuurgebied weer kaal. Bovendien kunnen ze een bedreiging zijn voor het vliegverkeer vanaf Lelystad Airport. Die vrees uitten verschillende fracties in Provinciale Staten van Flevoland woensdagavond. 'Ganzen zijn ook een soort grote grazers. Het wordt een megastal', stellen Flevolandse politici.

De provinciale politiek sprak woensdag voor het eerst over het advies van een commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Pieter van Geel over de toekomst van de Oostvaardersplassen. Van Geel was zelf aanwezig.

• Lees ook: Nog geen duidelijkheid lot grote grazers Oostvaardersplassen

Weer

 • Dinsdag
  34° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer