Rijksvastgoedbedrijf+heeft+te+hoge+facturen+verstuurd
Nieuws
© DIRK HOL

Rijksvastgoedbedrijf heeft te hoge facturen verstuurd

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft deze week aangegeven tientallen te hoge facturen te hebben verstuurd. Het RVB controleert op dit moment alle verzonden facturen. Het lijkt erop dat pachters in een aantal gevallen geld terugkrijgen.

Het gaat om facturen die zijn verzonden voor de pacht over de periode 1 november 2017 tot en met 30 april 2018. Het RVB heeft de lagere regionorm niet altijd doorberekend in de pachtprijs, waardoor deze te hoog uitvalt.

Volgens LTO Nederland hebben tientallen pachters daardoor een te hoge factuur gekregen. Met name in het Zuidwestelijk Akkerbouwgebied zijn de nota’s veel te hoog. Het RVB heeft op 31 mei naar circa 1.700 pachters een brief verstuurd waarin uitleg wordt gegeven.

Nieuwe nota

Het RVB had reeds betalingsherinneringen verstuurd voor de nota’s, maar meldt nu dat deze als niet verzonden kunnen worden beschouwd. Pachters ontvangen binnenkort persoonlijk een specifieke toelichting op hun factuur. Indien de factuur wordt aangepast, ontvangen zij binnen twee weken een nieuwe nota.

Bij pachters die met een automatische incasso de factuur hebben voldaan, wordt het verschil ook twee weken na ontvangst van de specifieke toelichting verrekend. In de overige gevallen neemt het RVB persoonlijk contact op met de pachters. LTO Nederland pleit er bij het RVB voor om de nota’s voortaan gespecificeerd aan te leveren, waarbij duidelijk is te zien hoe de berekende pachtprijs tot stand is gekomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer