Extra+ledenbijeenkomsten+over+beleid+FrieslandCampina
Nieuws
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

Extra ledenbijeenkomsten over beleid FrieslandCampina

FrieslandCampina houdt binnenkort extra ledenbijeenkomsten om nogmaals met de leden in gesprek te gaan over de plannen van de coöperatie om de melkaanvoer beter te reguleren.

Het zuivelconcern presenteerde die plannen eind april plannen en introduceerde ook een Top Zuivellijn. De voorstellen geven invulling aan de coöperatieve visie Melk met Meerwaarde en bevatten belangrijke veranderingen die het zowel collectief als het eigen bedrijf van de leden raken.

De plannen hebben veel losgemaakt onder de leden. Het bestuur heeft in de bijeenkomsten, via districtsraden, voorzittersoverleg, brieven en melkweb veel vragen, suggesties en reacties op het voorstel ontvangen.

Toekomstperspectief

Terugkerende onderwerpen in de vragen en reacties van leden-melkveehouders op de eerste uitwerking van het voorstel waren het toekomstperspectief voor jonge boeren, de groeimogelijkheden van bedrijven, hoe wordt omgegaan met mogelijke knelgevallen en de behoefte aan een verdere detaillering van de basiszuivelcorrectie en de top-zuivellijn.

In de afgelopen weken is gewerkt aan een verdere uitwerking van de voorstellen. Tijdens een serie extra ledenbijeenkomsten van 25 juni tot en met 12 juli gaan bestuur en directie opnieuw met de leden over de plannen in discussie. Een definitieve voorstel wordt opnieuw tijdens de najaarsledenbijeenkomsten. De besluitvorming over het voorstel vindt plaats in december.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer