Campina+snelste+stijger+op+gezonde+voedingslijst
Nieuws
© DIRK HOL

Campina snelste stijger op gezonde voedingslijst

Campina is de snelste stijger op de gezonde voedingslijst van de Global Acces to Nutrition Index. Het bedrijf komt van de achtste plek en staat nu op vier.

Nestlé komt dit jaar als beste uit de bus op die index, met meer dan gemiddelde prestaties en veel verbeteringen. Op plaats twee eindigt het half-Nederlandse Unilever en als derde staat Danone. Arla bekleedt plaats elf.

De meeste bedrijven in de wereld doen volgens de index nog niet genoeg om gezonde voedselproducten aan te bieden die ook nog goed betaalbaar zijn. Dat valt op te maken uit de resultaten van een analyse van 23.013 producten.

Aanmoedigen

Minder dan een derde van die producten kan echt als gezond worden aangemerkt, meldt de Access to Nutrition Foundation. Deze organisatie moedigt bedrijven aan om de toegang tot gezonde producten te verbeteren.

Diverse bedrijven schatten de kwaliteit van hun producten hoger in. Toch springen die losser om met de graadmeters daarvoor en voldoen niet aan de modellen van de Access to Nutrition Foundation. Deze stichting presenteerde woensdag de derde Global Acces to Nutrition Index. De bedoeling van de meting is zowel overgewicht als ondervoeding te bestrijden.

Risicogroepen

Gekeken werd naar de grootste en meest verkopende producenten van eindproducten internationaal. Er werd gelet op onder meer zout, suiker en vetten en ook naar producten voor kinderen en voor risicogroepen. Het onderzoek werd verricht in Australië, China, HongKong, India, Mexico, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, het Verenigde Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  36° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  37° / 24°
  20 %
Meer weer