Nog 41 bedrijven geblokkeerd vanwege I&R-affaire

Van de circa 2.200 initieel geblokkeerde bedrijven inzake de I&R-registratie zijn op dit moment nog 41 bedrijven geblokkeerd.

Nog+41+bedrijven+geblokkeerd+vanwege+I%26amp%3BR%2Daffaire
© Dirk Hol

Dit betreft met name bedrijven waar de geconstateerde situatie complex is en het extra inspanningen vraagt van de veehouder om de I&R-registratie weer op orde te brengen. Van een deel van deze bedrijven moeten de resultaten van DNA-analyses nog binnenkomen.

Dat heeft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer geschreven, zo heeft het ministerie vrijdag gemeld.

Complex

Bij ongeveer 100 geblokkeerde bedrijven was het door de houder aangeleverde bewijs onvoldoende duidelijk dan wel dusdanig complex dat aan de hand daarvan het bedrijf niet gedeblokkeerd kon worden.

Een fysieke inspectie door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is dan noodzakelijk om de bedrijfssituatie te beoordelen. De afgelopen periode zijn bij 83 bedrijven inspecties uitgevoerd.

Resterende inspecties

De verwachting is dat de resterende bedrijven voor 1 juni zijn bezocht. Dit betekent nog niet dat alle onderzoeken van fase 1 op 1 juni aanstaande zijn afgerond.

Tijdens de inspectie kan geconstateerd worden dat de veehouder nog informatie of DNA-bewijs aan moet leveren of dat nader onderzoek nodig is voordat het onderzoek daadwerkelijk afgerond kan worden. Mogelijk is daarbij ook nog een extra inspectiebezoek noodzakelijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer