Suiker+Unie+zaait+enkele+hectares+in+met+bloemen
Nieuws
© Eigen Foto

Suiker Unie zaait enkele hectares in met bloemen

Suiker Unie heeft ook dit jaar bloemen ingezaaid om de biodiversiteit en de bijenstand in Nederland te bevorderen.

'Ieder jaar bekijken we welke stukken grond ingezaaid kunnen worden', vertelt Paul Hagens, manager terreinontwikkelingen bij Suiker Unie. 'Vervolgens ontzien we deze gronden bij maaibeurten en door begrazing door schapen. We blijven dit ieder jaar doen.'

Waar mogelijk breidt Suiker Unie de percelen uit, zoals dit jaar rond de diksaptanks en het Cosun innovation center in Dinteloord. 'Het gaat inmiddels om enkele hectares', zegt Hagens.'

Bijenpopulatie

De 600 medewerkers van Suiker Unie hebben ook allemaal een zakje bloemzaadmengsel, met elf soorten bloemen, toegestuurd gekregen om zelf bloemen te zaaien in de tuin. Dat ziet er mooi uit en is goed voor de bijenpopulatie.

Suiker Unie werkt samen met het Brabantse BijenWalhalla, is partner van de stichting Veldleeuwerik en is in gesprek met Naturalis biodiversity center om verder samen te werken om de biodiversiteit en het bijenlandschap te bevorderen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  36° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  37° / 24°
  20 %
Meer weer