Waterschap+Vechtstromen+ziet+weinig+overtredingen
Nieuws
© Nieuwe Oogst Han Reindsen

Waterschap Vechtstromen ziet weinig overtredingen

Bespuitingen in het werkgebied van waterschap Vechtstromen gebeuren bijna altijd volgens de regels. Dat blijkt uit veldcontroles die in de afgelopen weken door het waterschap zijn uitgevoerd.

Afgelopen weken hebben toezichthouders 'heterdaadcontroles' uitgevoerd. Ongeveer 120 percelen zijn tot vorige week gecontroleerd. Waterschap Vechtstromen controleert hiermee vooral op de teeltvrije zone in aardappelpercelen en op taludbespuitingen.

Van de gecontroleerde aardappelpercelen was op enkele percelen geen rekening gehouden met de teeltvrije zone en hebben telers één rij moeten rooien.

In een aantal gevallen is een boeterapport opgemaakt. Een boeterapport kan leiden tot een korting op de GLB-subsidie (Gemeenschappelijk Landbouw Beleid).

Waterschap Vechtstromen gaat de komende maanden verder met controles. 'Er zal met name gecontroleerd worden op het gebruik van een kantdop langs een sloot, de spuitboomhoogte en het gebruik van driftarme doppen in relatie tot het toegepaste middel', laat het waterschap weten.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer