Duitse+boer+wil+weer+jagen+op+wolf
Nieuws
© Europese Commissie

Duitse boer wil weer jagen op wolf

De roep om een einde te maken aan het Europese jachtverbod voor de wolf wordt luider. In Duitsland wil het Deutsche Bauernverband dat er weer op de wolf mag worden gejaagd, terwijl net over de grens met Italië, in Zuid-Tirol een petitie hierover is gestart.

Volgens de Duitse boerenbond vormt de wolf, sinds de herintroductie in 2000 in dat land, een steeds grotere bedreiging voor kuddes schapen en andere landbouwhuisdieren in dat land. De wolven nemen jaarlijks 1500 huisdieren te grazen genomen, meldt nu.nl. Er zijn ongeveer zestig roedels in Duitsland en de wolf kent geen natuurlijke vijanden.

De Zuid-Tiroolse minister van Landbouw wil via middels een petitie de beslissingsbevoegdheid terugkrijgen in de omgang met de wolf. Op dit moment is de beschermingsstatus van wolven in de hele EU gereguleerd.

De petitie is gericht aan de Europese Commissie en de Italiaanse regering. Om te kunnen bepalen hoe Zuid-Tirol omgaat met wolven en beren heeft het groene licht van Rome en Brussel nodig. Het Deutsche Bauernverband hoopt dat wanneer er beweging komt in Zuid-Tirol, hiervan ook een signaal uitgaat naar andere landen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer