Vleesveesector wil geen strijd met melkveehouder

De vleesveesector is bang dat het straks te weinig grond heeft om de koeien op te weiden. De sector maakt vaak gebruik van natuurgebieden en wil dat ik de toekomst blijven doen.

Wouter Hartendorf van LTO Vleesveehouderij noemt twee mogelijke gevolgen. 'Of we moeten vee wegzetten of de bedrijven moeten stoppen, omdat er geen grond meer is waar we vleesvee op kunnen houden.' Daarom praat LTO Vleesveehouderij met de terreinbeherende organisaties (TBO). 'Dit zou een probleem kunnen worden, maar dat willen we voor zijn. Contact met TBO is daarom belangrijk.'

Oorzaak ligt volgens Hartendorf bij de melkveehouderij die steeds meer grond wil hebben. 'De melkveehouderij trekt er ook aan met de grondgebondenheid. Die zijn ook bereid om meer te betalen per hectare, waardoor de vleesveehouder wordt uitgeschakeld en dat is jammer.'

'We zijn een kleine sector, maar onze collega's melkveehouderij hebben financieel meer in de pap te brokkelen dan vleesveehouders', geeft Hartendorf aan. 'Daarom willen we graag het gesprek aan gaan met de TBO's zodat we de gronden kunnen blijven gebruiken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer