A%2Dware+komt+met+nieuwe+melkstroom+voor+opstallers
Nieuws
© Ida Hylkema

A-ware komt met nieuwe melkstroom voor opstallers

Royal A-ware gaat een van haar melkstromen voor opstallers verder verduurzamen. Voor die A-ware Boerderijmelk is weidegang geen vereiste.

Met deze stap gaat Royal A-ware na weidemelk, Biologische melk en de A-ware melkstroom voor Albert Heijn opnieuw een melkstroom verder verduurzamen. A-ware Boerderijmelk is Vlog-gecertificeerd en dient te voldoen aan een aantal eisen op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en huisvesting.

De melkveehouder moet bijvoorbeeld deelnemen aan KoeKompas en het duurzaamheidsprogramma A-ware duurzaam, groene stroom gebruiken en iedere koe voldoende ruimte en een zachte ligplek bieden.

Extra premie

Melkveehouders die voldoen aan deze eisen ontvangen een extra premie van 1,25 euro per 100 kilo melk. Bij zowel de A-ware melkstroom voor Albert Heijn als de A-ware Boerderijmelk heeft Royal A-ware nog ruimte voor nieuwe melkveehouders.

De komst van de nieuwe mozzarellafabriek biedt de mogelijkheid om alle melkstromen voor de korte en de lange termijn goed tot waarde te brengen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer