A-ware bouwt nieuwe kaasmakerij in Heerenveen

Royal A-ware gaat een nieuwe kaasmakerij voor mozzarella bouwen in Heerenveen. De mozzarella wordt vooral afgezet op internationale groeimarkten.

A%2Dware+bouwt+nieuwe+kaasmakerij+in+Heerenveen
© Persbureau Noordoost Alex J.de Haan

Het is de verwachting dat de fabriek begin 2020 gereed zal zijn. Dit is de eerste mozzarella kaasmakerij in Nederland op deze schaal. De afzet gebeurt in samenwerking met Fonterra. Beide partijen hebben daarvoor overeenkomst voor de lange termijn afgesloten. Royal A-ware en Fonterra zijn al jaren ketenpartners, ze realiseerden eerder samen al een kaasmakerij in Heerenveen. Zij hebben onder andere een lange termijn samenwerking in Heerenveen. Dit partnership wordt nu verder uitgebreid.

'Met de nieuwbouw van deze fabriek zet Royal A-ware opnieuw een stap in de realisatie van de strategie om samen met ketenpartners korte, efficiënte en duurzame ketens te bouwen om zo haar klanten een volledig assortiment aan te bieden', zegt Jan Anker, CEO Royal A-ware. 'Hiermee krijgen we tevens toegang tot internationale groeimarkten.

Room

Als onderdeel van de uitbreiding wordt ook geïnvesteerd in een roomfabriek in Heerenveen. In deze fabriek kan de room die vrijkomt bij de kaasproductie worden verwerkt tot roomproducten voor de internationale markten. Ook bij de productie van roomproducten wordt gebruik gemaakt van de ervaring van Fonterra op dit vlak.

Met oog op de uitbreiding gaat Royal A-ware op zoek naar nieuwe melkveehouders, vertelt mede-directeur Klaas de Jong. 'Een deel van de melk dient aan speciale eisen te voldoen, waarvoor een extra premie wordt betaald. Hiermee wordt verder invulling gegeven aan het beleid om verschillende melkstromen duurzaam tot waarde te brengen. Meer informatie over deze nieuwe melkstroom volgt op korte termijn.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer