Agrico Research investeert miljoenen in kassencomplex

Met een nieuw en up-to-date kassencomplex van 4.000 vierkante meter verwacht Agrico Research minimaal dertig jaar volledig gefaciliteerd te zijn voor de veredeling van aardappelrassen.

Agrico+Research+investeert+miljoenen+in+kassencomplex
© Nieuwe Oogst

De officiële opening van de nieuwe veredelingsfaciliteiten voor Agrico in Bant was afgelopen vrijdag. De openingshandeling werd verricht door burgemeester Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder.

Van der Werff feliciteerde Agrico Research met de vernieuwing van de veredelingslocatie en hij benadrukte bij de openingsplechtigheid nog maar eens het belang van de aardappelteelt voor zijn gemeente. 'Agrico is één van de parels van de Noordoostpolder. Wij komen hier graag met buitenlandse delegatie die alles willen weten over aardappelen.'

Technische details

Sjefke Allefs, de directeur van Agrico Research, vertelt dat de eerste plannen voor het nieuwe kassencomplex dateren van 2013''Tot de daadwerkelijke bouw vorig jaar hebben we veel tijd gestoken in het uitwerken van de technische details voor dit complex. Ons doel was het creëren van meer capaciteit voor ons veredelingswerk en een grotere efficiëntie, zowel qua werkgemak als ook energieverbrui'

In totaal investeert Agrico 3,75 miljoen euro in de nieuwe veredelingsfaciliteiten. Deze forse investering werd volgens directeur Jan van Hoogen van Agrico binnen de coöperatie zondermeer geaccepteerd' 'Er was bij onze ledenraad geen enkele twijfel over het nut en de noodzaak van het vervangen van onze oude veredelingskasse'.'

Honger naar betere rassen

Van Hoogen benadrukt het belang van nieuwe rassen voor een onderneming als Agrico' 'Wij exporteren pootgoed naar 80 verschillende landen. Elk werelddeel en elk segment heeft zijn eigen specifieke problemen en daarvoor is geen universele oplossing in de vorm van een enkel aardappelras. Kortom de honger naar betere rassen is een voortdurend proces.'

Directeur Jan van Hoogen benadrukt het belang van de rassenveredeling voor een onderneming als Agrico.
Directeur Jan van Hoogen benadrukt het belang van de rassenveredeling voor een onderneming als Agrico. © Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer