BijmestMonitor+vanaf+mei+beschikbaar
Nieuws
© Nieuwe Oogst

BijmestMonitor vanaf mei beschikbaar

Eurofins Agro introduceert vanaf mei de BijmestMonitor, een combinatie van bodem- en gewasonderzoek voor meer inzicht in de noodzaak van bijbemesten.

De BijmestMonitor is bedoeld als hulpmiddel voor telers en specialisten om antwoord te geven op de vraag of bijbemesten tijdens het groeiseizoen noodzakelijk is. Zowel de nutriëntentoestand in de bodem als in het gewas worden bepaald.

Met het nieuwe product speelt Eurofins Agro in op de vraag van telers naar betere en snellere informatie om grip te houden op de gewasontwikkeling tijdens het groeiseizoen. In de praktijk is de situatie in elk groeiseizoen namelijk uniek.

Onzekerheden

Elk jaar kent veel onzekerheden tijdens het groeiseizoen. Hoeveel nutriënten komen beschikbaar uit de mest, hoeveel levert de bodem nog na, welke effect hebben de weersomstandigheden (neerslag/temperatuur), heeft het gewas de nutriënten ook echt opgenomen of heeft het last van bijvoorbeeld bodemstructuurproblemen?

Door tijdens het seizoen een grondonderzoek en een gewasonderzoek gelijktijdig te laten uitvoeren, snel te analyseren en adviseren, krijgen telers en hun adviseurs inzicht of en welke nutriënten moeten worden bijgestuurd.

Combinatie

Het grondonderzoek geeft inzicht in de direct beschikbare nutriënten in de bodem. Het gewasonderzoek laat zien welke nutriënten het gewas heeft opgenomen. Die combinatie is waardevol om tijdens het seizoen de vinger aan de pols houden, zegt productmanager Arjan Reijneveld van Eurofins Agro.

BijmestMonitor is vanaf mei beschikbaar voor een breed scala aan gewassen. Eurofins Agro hanteert een onderzoeksduur van twee dagen. De data worden gekoppeld aan eerder bodemonderzoek, zodat het advies ook rekening houdt met nalevering van nutriënten.

Aanmelden

Telers ontvangen een verslag van een A4 met een bijmestadvies voor zowel hoofd- als sporenelementen. Aanmelden kan hier.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer