Vruchtbare Kringloop breidt uit in Gelderland

In navolging van de Achterhoek en Liemers wordt het project Vruchtbare Kringloop nu ook uitgerold in andere delen van Gelderland. Buiten Gelderland zijn ook diverse regio's al actief in het project.

Vruchtbare+Kringloop+breidt+uit+in+Gelderland
© Vruchtbare Kringloop


In de Achterhoek draait het kringloop-project al een heel aantal jaren. Driehonderd boeren uit de Gelderse Vallei, Randmeerkust, Veluwe, IJsselzoom en het Rivierengebied kunnen nu ook meedoen.

Deelnemers aan Vruchtbare Kringloop werken aan het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van de biodiversiteit. Het project bestaat uit een programma met studiegroepbijeenkomsten, excursies en thema- en veldbijeenkomsten over bodem, optimale gewassen, CO2 en graslandverbetering. Belangrijke doelen zijn de realisatie van een duurzame groei van het bedrijf en tegelijkertijd een vitaal platteland.

Deelnemers verdiepen zich in samenwerkingsmogelijkheden met andere sectoren of mogelijkheden naar meer natuurinclusieve landbouw. Hierbij schuiven melkveehouders, akkerbouwers, hokdierhouders, fruittelers en agrarische natuurverenigingen met elkaar aan tafel.

De projectpartners in Vruchtbare Kringloop Gelderland zijn LTO Noord, ZLTO, Waterschap Rivierenland, Waterschap Vallei en Veluwe, Provincie Gelderland, Agrarisch Natuurcollectief Rivierenland en Agrarisch Natuurcollectief Veluwe.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer