Eerste mest weer uitgereden op grasland

In alle vroegte zijn vrijdagochtend de eerste boeren begonnen met het uitrijden van mest op grasland. Dat is vanaf vandaag weer toegestaan.

De putten zitten bij sommige boeren vol dus loonbedrijf Jansen in Heeten moest aan de bak. 'Deze boer heeft de put vol, de mest zit tot aan de roosters', vertelt loonwerker Niek Raamsman. 'Nu moeten we een paar bakken weg rijden zodat de boer weer even vooruit kan.'

Het was nog even spannend of er vanochtend gereden kon worden want het had iets gevroren. 'Vanmorgen heeft het even geduurd, maar nu de zon schijnt kunnen we het land op. De boer is even meegelopen naar achteren en we hebben even overlegd welke percelen bereden konden worden. De omstandigheden op die percelen zijn goed.'

Jansen rijdt dit jaar voor het eerst met een nieuwe machine. Raamsman: 'We hebben dit jaar voor het eerst een nieuwe Vervaet 16 kuubs, de oude is ingeruild dus we kunnen mooi met de nieuwe machine aan de slag.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer