Kabinet+steekt+75+miljoen+euro+in+startende+jonge+boer
Nieuws
© Fotografie Twan Wiermans

Kabinet steekt 75 miljoen euro in startende jonge boer

Het kabinet trekt 75 miljoen euro uit voor startende jonge boeren. Dat geld maakt het voor een groeiende groep jonge ondernemers mogelijk een boerenbedrijf te starten, meldt minister Carola Schouten (LNV).

Nog geen 4 procent van alle boeren in Nederland is jonger dan 35 jaar. Om dat aantal te verhogen, is het jonge boerenfonds in het leven geroepen. Dat moet de in eerste helft van 2018 zijn gerealiseerd. Schouten overhandigt dit 'cadeau' zaterdag aan het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) dat dan zijn 40-jarig bestaan viert.

'De agrarische sector maakt zich al langere tijd zorgen over bedrijfsopvolging', geeft de minister aan. 'Jonge ondernemers die heel gemotiveerd zijn boer te worden, lopen bij de start van de onderneming of bedrijfsopvolging vaak tegen hoge financiële lasten aan.'

Het is voor jonge boeren niet eenvoudig financiering te krijgen voor deze beginfase, weet ze. 'Ik wil graag met het NAJK in gesprek over de nadere invulling van het fonds. Zo moet het fonds de jonge ondernemers ook helpen in het meer duurzaam maken van het bedrijf.'

Weer

 • Zaterdag
  19° / 9°
  40 %
 • Zondag
  19° / 10°
  10 %
 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
Meer weer