Contract+onderwaterdrainage+Lange+Weide+getekend
Nieuws
© Dirk Hol

Contract onderwaterdrainage Lange Weide getekend

Het agrarisch collectief Lange Ruige Weide en Barth Drainage ondertekenden afgelopen week het contract voor de aanleg van onderwaterdrainage op ruim 300 hectare in de polder Lange Weide.

'Met onderwaterdrainage kunnen we de bodemdaling remmen en de traditie van ruim 800 tot 900 jaar van boeren op veen voortzetten. Ik vind het stoer dat de agrariërs en particulieren in onze gemeente als eerste in Nederland onderwaterdrainage op zo'n grote schaal gaan toepassen.'

Dat zei Burgermeester Christiaan van der Kamp tijdens de feestelijke ondertekening op het gemeentehuis van Bodegraven-Reeuwijk.

Kees Vroege, voorzitter van het agrarisch collectief, was blij met de ondertekening van het contract. 'Ik wil iedereen bedanken die in de voorbereiding heeft geholpen. Wij kijken uit om met de aanleg te beginnen.' Aannemer Henk Barth deelde dit enthousiasme: 'Als het weer beter wordt, gaan we meteen aan de slag. Helaas is het nu nog te nat.'

Subsidie

ANV Lange Ruige Weide, wat onderdeel uitmaakt van Stichting Rijn & Gouwe Wierike, kreeg in november 2017 de toezegging van ruim 1,1 miljoen euro POP3 subsidie om het project te kunnen financieren.

Met onderwaterdrainage wordt de bodemdaling vertraagd tot vijftig procent, de waterkwaliteit verbeterd en worden de waterbeheerkosten in de toekomst verlaagd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 16°
  70 %
Meer weer