50 euro voor akkerbouwers bij machtiging RVO.nl

Akkerbouwers die via RVO.nl hun areaalgegevens aan de Brancheorganisatie Akkerbouw (BO Akkerbouw) beschikbaar stellen, krijgen een 'beloning' van 50 euro.

50+euro+voor+akkerbouwers+bij+machtiging+RVO%2Enl
© Nieuwe Oogst

Om de inning van de verplichte bijdrage aan BO Akkerbouw mogelijk te maken, zijn akkerbouwers verplicht om hun arealen te melden. Sinds 1 maart kunnen ze via de Gecombineerde opgave aangeven dat RVO.nl hun areaalgegevens aan BO Akkerbouw mag verstrekken.

'Die machtiging is belangrijk en daarom willen we het belonen met een korting op de factuur van maximaal 50 euro. Dat komt ongeveer overeen met de kosten die we extra moeten maken als akkerbouwers de machtiging niet verlenen', zegt voorzitter Jaap van Wenum van LTO-vakgroep Akkerbouw.

Praktijkonderzoek

De machtiging bij RVO.nl is van belang voor de financiering van onafhankelijk akkerbouwpraktijkonderzoek. Het gaat daarbij om gewasoverschrijdende thema's, zoals gezonde bodem en bemesting, bodem- en plantweerbaarheid, klimaat en plantgezondheid. Allemaal zaken die belangrijk zijn voor de toekomst van de akkerbouw.

De 50 euro is een stimulans voor het eerste jaar. 'Wie de gegevens bij RVO.nl al heeft ingevuld, kan de aangifte tot 15 mei aanpassen. Akkerbouwers kunnen dus opnieuw inloggen en de machtiging verlenen', zegt Van Wenum.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer