Netto-export graan vanuit EU op laag niveau

De Europese Unie is vanaf 1 juli 2017 tot en met 13 maart 2018 netto-exporteur van 5,3 miljoen ton graan. Vorig jaar in dezelfde periode was de netto-export bijna 10 miljoen ton hoger.

Netto%2Dexport+graan+vanuit+EU+op+laag+niveau
© Persbureau Noordoost

De totale export van graan tot dusver dit seizoen bedraagt 21,8 miljoen ton. Dat is 4,4 miljoen ton minder dan vorig jaar. De lagere exportcijfers komen voor het grootste deel voor rekening van tarwe. De tarwe-export daalde tot deze week ten opzichte van vorig jaar van 17,1 miljoen ton naar 13,9 miljoen ton. De export van mais is dit seizoen ongeveer 900.000 ton lager.

Tegenover de kleinere export staat een grotere aankoop van granen van buiten de Europese Unie. De invoer tot en met 13 maart is 16,5 miljoen ton. Dat is 5,0 miljoen ton meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Vooral de invoer van mais is aanmerkelijk hoger met op dit moment 12,0 miljoen ton ofwel een plus van 4,5 miljoen ton ten opzichte van het seizoen 2016-2017.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer