Tuinbranche profiteert van dynamiek woningmarkt

De totale omzet in de tuinbranche steeg in 2017 met ruim 7 procent naar 3,9 miljard euro.

Tuinbranche+profiteert+van+dynamiek+woningmarkt
© William Hoogteyling

Dit blijkt uit de jaarcijfers van Tuinbranche Nederland. Volgens de brancheorganisatie voor onder meer tuincentra kochten consumenten vooral meer 'hardware'. Alle marktsegmenten van niet-levend tot levend en groot onderhoud lieten omzetgroei zien. Over het algemeen profiteert de tuinbranche optimaal van de dynamiek op de aantrekkende woningmarkt.

De omzet van planten bij tuincentra steeg met 11 procent. Tuinbranche Nederland gaat ervan uit dat dit een gevolg is van campagnes voor het promoten van klimaatvriendelijke tuinen. De gedachte hierachter is om met de inrichting van tuinen met bomen, planten en struiken in te spelen op weertypes met meer hoosbuien en periodes van droogte en hitte.

Meer online omzet

Onderzoek van GfK onder 10.000 consumenten in opdracht van Tuinbranche Nederland toont aan dat de online omzet blijft toenemen en dat het marktaandeel van fysieke winkels onder druk staat. Tuincentra die online en offline combineren, profiteren volgens GfK het meest van de omzetgroei in de tuinbranche.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer