Eerste rosékalverhouder met mestvergister

Rosékalverenbedrijf Folbert in Vriezenveen heeft deze week een monomestvergistingsinstallatie in gebruik genomen. Volgens leverancier HoSt Bio-Energy Installations is het bedrijf daarmee het eerste rosékalverenbedrijf dat groen gas produceert.

Eerste+ros%C3%A9kalverhouder+met+mestvergister
© HoSt Bio-Energy Installations

De installatie van het type Microferm produceert 40 kubieke meter (Nm3) groen gas per uur. Dat is voldoende voor het verwarmen van 400 huishoudens. Het groene gas heeft dezelfde kwaliteit als aardgas en wordt rechtstreeks geleverd op het Nederlandse lage druk gasnet (LD-net).

In 2016 werd het voor het eerst in Nederland groen gas van een monomestvergister op het LD-net ingevoed. Door de energiewinning uit mest wordt de uitstoot van methaan verminderd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer